#

Over ons

How it stARTs introduceert een nieuwe vorm van de kunstgalerie. Wij hebben geen eigen galerieruimte. De kunst van onze fotografen ontdek je op wisselende alledaagse plekken zoals bij de kapper, in het café of in een meubelzaak. Op deze manier willen we de fysieke drempel van de galerie wegnemen en kunst toegankelijker maken.

Daarnaast richten wij ons op het verhaal achter het kunstwerk. Ontdek de drijfveren van de kunstenaar, zijn of haar fascinaties en hoe de foto tot stand is gekomen. Je kan de fotografen vragen stellen via onze website of een afspraak maken om de kunstenaar te ontmoeten. Zo wordt jouw kunstaankoop een bijzondere ervaring!

Oprichter van How it stARTs

Willemien Geenen

Willemien Geenen

Van kinds af aan heb ik een grote liefde voor kunst. Na een Bachelor Kunstgeschiedenis in Leiden en de Master Kunstbeleid en -management, Sturing Creatief Ontwerp in Utrecht, ben ik als medewerker educatie bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam gaan werken. Omdat ik mij breder wilde ontwikkelen ben ik daarna als galeriemanager aan de slag gegaan bij De Kunstsalon in Utrecht. De ervaringen die ik bij beide instellingen heb opgedaan heb ik gebundeld in How it stARTs.

Het is mijn droom kunst toegankelijk te maken voor een groter publiek. Dat wil ik bereiken door de fysieke drempel van de galerie weg te nemen. Ik hang de kunstwerken op verrassende alledaagse plekken op, zodat je gemakkelijker met kunst in aanraking komt. Daarnaast wil ik je alles kunnen uitleggen als je daar behoefte aan hebt. We vertellen het verhaal achter het kunstwerk, laten je via filmportretten zien hoe de kunstenaar te werk gaat, stellen alle vragen aan de kunstenaars die jij ze ook zou willen stellen en vertellen alles over techniek en prijzen. En ben ik vergeten een vraag te beantwoorden? Dan kun jij je via de website tot de kunstenaars richten. En als je de kunstenaar echt het hemd van het lijf wil vragen dan plan je gewoon een ontmoeting met de kunstenaar in.

Veel plezier in jouw ontdekkingstocht naar kunst!

Meer over Willemien

Raad van Advies

Femke Vos

Met een achtergrond in Kunstgeschiedenis, gelooft Femke in PR & communicatie die vertrekt vanuit de inhoud. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, is zij momenteel senior communicatiemedewerker bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie; het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving en digitale cultuur.

Ik vind dat wij als jonge generatie moeten investeren in nieuw talent en de kunstwereld van morgen. Ik denk dan ook graag mee met How it stARTs, om te zorgen dat deze boodschap bij zoveel mogelijk mensen terecht komt.”

Femke Vos
Jan Theo Bautz

Jan Theo Bautz

Als partner en vertrouwenspersoon is Jan Theo actief betrokken bij initiatieven op het gebied van duurzaamheid (mede-oprichter ‘Leaders for Nature’), kunst en cultuur, openbaar bestuur, good governance en media. Jan Theo verbindt zich vooral aan initiatieven die zich richten op toekomstige generaties. Voorheen was hij partner bij Egon Zehnder en daarvoor werkzaam bij Akzo en Shell; Als INSEAD (Business School) alumnus is hij mede-oprichter van InBoard academy.

“How it stARTs sluit aan bij mijn belangstelling voor jong ondernemerschap en kunst & cultuur als verbindende factor in de maatschappij.”

Frederick Gentis

Als oprichter van Gallerease biedt Frederick de kunstliefhebber een platform met duizenden kunstobjecten, een magazine en innovatieve tool om je eigen voorkeur te ontdekken. Gallerease biedt de grootste online collectie kunst, antiek en juwelen van de in de Benelux gevestigde online kunstinitiatieven. Met een achtergrond in de financiële markten en marketing heeft Frederick jarenlange ervaring met het financieren van en bij het grote publiek bekend maken van bedrijven en instellingen.

Kunst moet toegankelijk zijn voor iedereen die interesse heeft. Dat streven wij na met Gallerease en How it stARTs heeft eenzelfde doel. How it stARTs neemt de drempel van de fysieke galerie weg en ondersteunt jonge kunstenaars.”

Viktor Mirovic

Viktor Mirovic

Viktor is een verbinder van mensen en vertaler van emotie naar ratio en visa versa. Hij wil cijfers laten “voelen” en “gevoel” kwantificeerbaar maken. Op z’n best is hij in situaties van transformatie: bedrijven in snelle groei, in een crisis of in twijfel. Kernwoorden van zijn achtergrond en ervaring: muziek, Zuid-Oost Azië, bedrijfskunde, corporate finance, venture capital en strategie ontwikkeling. Hij heeft een voorkeur voor kennisintensieve bedrijven en is nu ondernemer.

“Buiten dat ik energie krijg van de bijzondere mensen die ik ontmoet op het snijvlak van economie en cultuur, steun ik graag de ondernemersgeest van Willemien en de missie en visie van How it stARTs”

Heins Willemsen

Heins – architectuurhistoricus en socioloog – heeft zich tijdens zijn carrière gericht op hoe wij mensen acteren in een stad met betrekking tot bouwen en wonen. In verschillende rollen heeft hij geadviseerd, ontwikkeld en uitgevoerd. Eerst als Manager van Binnenstad Utrecht (Gemeente Utrecht), later werd hij o.a. adviseur van het college van Binnenstad Utrecht, directeur van Monumentenzorg in Brabant en richtte hij zich op de PR van de Open Monumentendag. Momenteel is Heins bestuurder van Bartholomeus Gasthuis en voorzitter van Open Tuinen Dag Utrecht en de Dichtersgilde.

“How it stARTs is een verbinder tussen nieuw talent en beginnende kunstliefhebbers. Het is mijn kracht om mensen met elkaar te verbinden en netwerken in te zetten om doelen te bereiken. Het samenzijn met anderen maakt dat een beleid naar voren komt. Ik herken mijzelf in de oprichter van How it stARTs en neem daarom met veel plezier plaats in de Raad van Advies.”

Heins Willemsen