#

Christian Arts - Panenca Photography

Ik beschouw mijn werk als een roadtrip door een imaginair universum, genaamd Panenca, waarin losse momenten uit de werkelijkheid worden gecombineerd tot nieuwe beelden. Mijn wereld is dystopisch, vaak surrealistisch en gevuld met symboliek. De bewoners zijn vaak eenzame mensen, die dromen van liefde en geluk.

Meer over Christian / Kunstwerken

Ginelle Bekker

Analoge fotografie past bij mij. Een camera en een rolletje film zijn gereedschappen die ik gebruik om mijn verhaal te vertellen. Alle stappen in het proces brengen mij waar ik naar toe wil. Het vraagt van mij een weloverwogen keuze te maken in wat ik wil vastleggen, waarom ik het wil vastleggen en hoe. Ik voel mij genoodzaakt de dingen te overdenken voordat ik het moment kies om een afdruk te maken.

Meer over Ginelle / Kunstwerken

Shody Careman

Als ik een portret maak neem ik de tijd om de persoon te leren kennen. Het gaat om de chemie tussen mij en de geportretteerde. Het maken van een documentaire foto betreft een hele andere werkwijze. Vaak zijn dat situaties waarin ik ontzettend snel moet handelen en me moet laten leiden door dat wat er gebeurt. Ik ben een toeschouwer en neem niet deel aan wat er zich afspeelt. Dat maakt dat ik met andere ogen kan kijken.

Meer over Shody / Kunstwerken

Mariëlle Gebben

Met papier, verf, inkt, water en licht bouw ik opstellingen die ik van alle kanten met mijn camera benader. Daarbij stel ik me voor dat ik een elementair deeltje ben. In de reflecties, schaduwen, diepte en kleur vind ik de abstracte composities die samen De Flux vormen. Ongerepte natuur blijft een bron van inspiratie, net als de diepzee en zwarte gaten.

Meer over MariëlleKunstwerken

Sjoukje van Gool

Het liefst laat ik mij verrassen door de onvoorspelbaarheid van elementen en materialen. Zoals de magie van water, waar elke keer weer een uniek spel door beweging, reflecties en de breking van het licht ontstaat. Of wanneer ik door de macrolens naar details van bloemen kijk en ik steeds nieuwe vormen en details ontdek.

Meer over Sjoukje / Kunstwerken

Diederick Habermehl

In mijn fotografie onderzoek ik de wereld achter de façade van de alledaagse realiteit. Een wereld die in ieder mens verborgen ligt. Vaak vreemd, vervormd en abstract. Met mijn beelden wil ik de kijker prikkelen om mee te gaan in die andere dimensie. Sta je open voor een blik onder de oppervlakte?

Meer over Diederick / Kunstwerken

Stijn Hoekstra

Het liefst slenter ik door de straten opzoek naar het perfecte plaatje. Ik houd enorm van lege straten die op dat moment slechts bewandeld worden door één persoon. Eenmaal de perfecte plek gevonden, wacht ik geduldig tot het juiste onderwerp mijn kader binnenloopt.

Meer over Stijn / Kunstwerken

Miranda Koopman

Ik richt mij vaak op kleine onderwerpen die aan veel mensen voorbij gaan. Onderwerpen die bij de beschouwer van de foto’s plotseling een moment van herkenning vinden of de schoonheid tonen van een ogenschijnlijk oninteressante gebeurtenis; een compositie, een gezicht, een kleur, een gebaar, een lichtval… Als je goed blijft kijken kun je overal iets bijzonders in zien.

Meer over Miranda / Kunstwerken

Dorota Kozerska

Fotografie kwam terug in mijn leven toen ik van Warschau naar Amsterdam verhuisde en kinderen kreeg. Moederschap bracht veel nieuwe emoties met zich mee: onbekende angsten, kleine en hele grote vreugdemomenten, soms gevoel van machteloosheid en altijd een gevoel van een onvoorwaardelijke liefde. Ik begon deze momenten vast te leggen. Het leven was mijn inspiratiebron.

Meer over Dorota / Kunstwerken

Anna Witkowska

In mijn geënsceneerde fotografie waarin ik zelf vaak een rol speel reflecteer ik op de vergankelijkheid van ruimte en tijd en mijn verhouding daarmee. Ik laat zien hoe het leven vertraagt, waardoor ik bewust word van beweging en hoe ik communiceer in het universum. Ik probeer tijd en ruimte in één beeld te vangen en ik laat stilte en leegte deze vervreemdende wereld overnemen.

Meer over Anna / Kunstwerken