#

Frequently Asked Questions

Hoe werkt How it stARTs?

How it stARTs is een concept dat zich richt op jouw behoefte. De werken van de fotografen worden op de website in de volle glorie tentoongesteld zodat jij je kan laten leiden door wat je ziet.

Er zijn meerdere mogelijkheden:
– Ga jij zelf speuren op de website? Je kan per kunstenaar de werken zien, teksten lezen en filmische portretten bekijken.
– Wil je advies? How it stARTs denkt graag met je mee. Neem contact op via het contactformulier en vraag een consult bij jou thuis aan.
– Heb je een vraag aan een van de kunstenaars? Via een Q&A kan jij je tot de kunstenaars richten.
– En wil je van jouw aankoop een echte ervaring maken? Plan dan een ontmoeting met de kunstenaar in.

How it stARTs speelt zich niet alleen online af. Er zijn verschillende locaties waar de foto’s van de kunstenaars te bezichtigen zijn. Je kan het werk dus altijd in het echt zien voordat je tot een aankoop overgaat.

Wat zijn de verschillen tussen de materialen en ophangsystemen?

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden als het gaat om materiaalgebruik bij fotografie. Alle fotografen maken weloverwogen keuzes, maar wat is nu precies het verschil tussen al die materialen? Hieronder kan je daar meer over lezen:

Onder materiaal kan je het type papier, de drager (de ondergrond waar de foto op wordt geplakt) en het ophangsysteem verstaan. De verschillende materialen hebben allemaal hun eigen karakteristieken die bijdragen aan het uiterlijk van het kunstwerk. Daarom laten wij bij How it stARTs alle kunstenaars zelf de materialen kiezen waar zij graag mee werken. Sommige kunstenaars kiezen voor één type papier voor de foto’s die zij maken, anderen kijken per foto welk papier de beeltenis het beste tot z’n recht laat komen.

Papier
Voor de kunstenaar is de keuze van het papier waarop de foto wordt gedrukt één van de belangrijkste aspecten voor het uiteindelijke resultaat. Elk papiertype reageert anders op het afdrukken van een fotografisch beeld. Bij veel papiersoorten (Epson, Canson, Digitale C-Print, Fuiji Crystal Archive) ligt de inkt op het papier wat zorgt voor een zeer gedetailleerde en kleurzuivere afdruk. Het Hahnemuhle papier daarentegen heeft een brossere textuur waardoor het papier de inkt absorbeert en het de foto een zachter karakter geeft. Alle foto’s zijn vervolgens afgewerkt met een beschermende laag.

Drager
De gedrukte foto’s worden geplakt op een drager die dient als ondergrond en stabilisator voor de foto. De twee meest voorkomende dragers zijn de aluminium- en de dibond drager. De aluminium drager is flinterdun en wekt de impressie van een zwevende foto. Aluminium is geschikt voor foto’s tot een lengteformaat van 80 centimeter. De dibond drager is opgebouwd uit twee lagen aluminium met daartussen een laag kunststof. Deze drager is zeer stabiel en is geschikt voor grotere foto’s.

Aluminium drager   Dibond drager
Aluminium drager                                                          Dibond drager

Ophangsysteem
De meeste foto’s worden aangeboden met een aluminium u-profiel-ophangsysteem. Dit u-profiel is op de achterzijde als een doorlopend vierkant bevestigd en zorgt ervoor dat de foto stabiel en lijnrecht tegen de muur hangt.
Bij sommige foto’s is het mogelijk om te kiezen voor een lijst in plaats van een aluminium u-profiel. Niet alle kunstenaars bieden die optie aan omdat het de foto een kader geeft wat meteen een heel ander uiterlijk aan de foto geeft.

Aluminium u-profiel   Lijst met Artglas Mo
Aluminium u-profiel                                                       Lijst met ‘art’glas (type lijst bij werk Mo Verlaan)

Wil je weten waarom de kunstenaar heeft gekozen voor een specifiek materiaal of wil jij nog meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Kan ik een afwijkende maat aanvragen?

De foto’s worden pas gedrukt als jij hebt aangegeven graag het kunstwerk te willen hebben. Op die manier kunnen wij flexibel inspringen op jouw wensen zoals de maat.

We houden wel goed in de gaten of de kwaliteit van de foto er niet op achteruit gaat. Als jij je voorkeur aan ons doorgeeft dan gaat de kunstenaar voor je kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn de Algemene Voorwaarden?

Je kan alles lezen over de stappen bij een bestelling en de voorwaarden die eraan verbonden zijn in de algemene voorwaarden, die zijn opgesteld door een jurist.

Bovenaan de pagina van de Algemene Voorwaarden kan je zien wat de laatste datum van aanpassingen is, zodat je altijd zeker weet dat je goed op de hoogte bent.

Hoe wordt het werk geleverd?

Zodra jouw bestelling bij How it stARTs binnenkomt wordt de opdracht in productie genomen. Binnen ongeveer twee weken heb jij jouw foto op maat aan de muur hangen.

Nadat de foto is gedrukt wordt het werk goed voor je ingepakt en opgestuurd door de kunstenaar. Gedurende het productie- en verzendproces wordt je op de hoogte gehouden.

Je kan er ook voor kiezen om het werk zelf op te halen bij de drukker van de kunstenaar. Nadat je de bestelling hebt afgerond ontvang je bericht bij welke drukker jij jouw werk kan ophalen. Alle drukkers bevinden zich in Amsterdam.

Kan ik een werk retourneren?

Omdat een werk na je bestelling speciaal voor jou op maat wordt gemaakt, kan het werk niet worden geretourneerd.

We doen er natuurlijk alles aan om jouw werk in goede staat bij jou af te leveren, zodat jij bij het openen van het pakket meteen jouw werk kan ophangen en er alleen nog maar van hoeft te genieten.

Is de foto bijvoorbeeld beschadigd bij aankomst, laat het ons dan meteen weten door naar het contactformulier te gaan en daar de volgende gegevens in te vullen:

– Jouw gegevens
– Het bestelnummer
– De titel van het kunstwerk
– De reden voor het willen retourneren van het kunstwerk

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om ervoor te zorgen dat jij de foto alsnog binnen korte tijd bij jou aan de muur hebt hangen.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.