#

Willemien Geenen

Oprichter How it stARTs

Van jongs af aan ben ik bezig met de mogelijkheden van creativiteit. Na mijn afstuderen wilde ik mij verder ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie, omdat ik van mening ben dat cultuureducatie een belangrijk rol speelt bij het ontwikkelen van het creatieve denken. Ik kwam terecht bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam waar ik met veel plezier als Medewerker Educatie heb gewerkt.

Na Foam besloot ik een andere kant van de kunst te willen ervaren: de commerciële kant. Deze keuze heeft mij naar galerie De KunstSalon in Utrecht geleid, waar ik als Galeriemanager aan de slag ben gegaan. Het is ontzettend bijzonder om te zien hoe iemand verliefd wordt op een kunstwerk en uiteindelijk uitkomt bij het beslismoment van een aankoop. Ik kon ervan genieten dat mijn rol in dat proces bij iedereen anders was.

Met mijn ervaring in de educatieve en de commerciële tak van de kunst zie ik oneindig veel nieuwe mogelijkheden voor de kunstwereld.

Het is mijn droom om kunstliefhebber en kunstenaar dichter bij elkaar te brengen zodat de ervaring van de kunstliefhebber enerzijds en de waardering voor de kunstenaar anderzijds centraal komen te staan. Ik heb er een missie van gemaakt om kunst bereikbaar te maken voor een grotere doelgroep en nieuw talent een podium te bieden. Met How it stARTs ga ik dat realiseren.

Meer over Willemien